Over mij

Ciao a tutti,

Deze blog gaat Italiaans koken met diabetes. Lekker eten in combinatie met diabetes hoeft geen probleem te zijn. Hoe ik dat doe laat ik je op deze blog zien. Bij elk gerecht heb ik de hoeveelheid calorieën, koolhydraten en vet genoteerd. Ik gebruik geen speciale light producten of zoetstoffen. Mijn motto is: eet liever weinig van iets dat heel lekker is, dan veel van iets 'gezonds'. In mijn beleving gaat eten om lekker en gezelligheid.

Over mij
Mijn naam is Femke (26) en woon sinds 2011 bij mijn man  in Italië. We wonen in  Piemontetussen Milaan en Turijn, ergens in de bergen. 

Sinds 2003 heb ik diabetes. Ik heb aan Cystic Fibrosis gerelateerde diabetes, in theorie niet geheel hetzelfde als type 1, maar in de praktijk komt het op hetzelfde neer: insuline spuiten. Bij diabetes type 1 vernielt het afweersysteem de insuline en bij mij zijn door het taaie slijm de eilandjes van Langerhans (die insuline produceren) verstopt en komt er dus geen insuline meer in mijn bloed. Ik zal verder niet teveel ingaan op de theorie, daar kun je de sites voor lezen. Ik heb dit wel vermeld, omdat ik naar verhouding weinig insuline gebruik. Het kan dus zijn dat mijn waarden anders zijn dan de jouwe! Houd daarom altijd de hoeveelheid koolhydraten aan en pas daar je insuline behoefte op af. Ter info geef ik wel mijn waarden en insuline hoeveelheid. Voor het overzicht:

Ontbijt: 6 EH Novorapid 
Lunch: 6-8 EH Novorapid
Diner: 4-6 EH Novorapid
20.30 uur: 12 EH Lantus 

Waarom Italiaans koken 
Zoals je hierboven hebt kunnen lezen woon ik in Italië. Ik ben altijd al dol geweest op koken en in Italië is die passie weer aangewakkerd.  Veel gerechten op mijn blog heb ik van mijn schoonmoeder geleerd. Hoe zij van simpele producten heerlijke gerechten maakt vind ik prachtig! 

Sinds ik in Italië woon is mijn insuline behoefte wel veranderd, logisch met al die pasta! Ook eten ze vaak veel in één maal te gelijk, toch handiger voor mijn bloedsuiker dan ik op voorhand dacht. Nu heb ik helemaal geen behoefte meer aan tussendoortjes en dat vind de bloedsuiker ook fijn. Door lekkere desserts te eten (de suiker stijgt minder snel omdat er al een bodem ligt) heb ik tussendoor geen behoefte aan 'iets'. 

Ik hoop dat je iets aan mij verhaal hebt en ook lekker gaat eten, ondanks de diabetes! 

Veel kookplezier en alvast eet smakelijk, oftewel buon appetito!


Heb je een gerecht gemaakt, of wil je gewoon iets kwijt? Laat dan gerust een berichtje achter. Leuk zelfs!  


5 opmerkingen:

 1. He Femke, ik zag je blog op DitisItalie, waar ik ook voor schrijf sinds kort. Leuke blog, ik hou ook van koken en bloggen. Abbiamo interessi in comune. Saluto, Lotje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Lotje, bedankt voor je berichtje. Ik zie dat jij ook les geeft, hebben we nog iets 'in comune' hihi. Je woont nu in Nederland begrijp ik?
  Ciao ciao

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Femke ,

  Leuke blog wie weet ga ik toch nog eens iets Italiaans maken een lekker recept van jou blog af .

  Groetjes Wendelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heee Femke, ik heb je gevonden! 😄
  Zal eens tussen je recepten gaan neuzen.... En dat woont zomaar in Italië...mijn droom!! 😍😍

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goedzo Ellen :) Beetje bij beetje gaat alles je lukken op Blogger. En mocht je ooit naar Italië verhuizen zou ik wel iets voor jezelf beginnen. Een baan vinden is verschrikkelijk, zucht. *Het is niet altijd zo'n bel paese als je zou denken*

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...