woensdag 29 oktober 2014

Ciambella salata - gevuld brood in donut vorm

Ciambella betekent donut, dit keer geen zoete gefrituurde maar een zoute uit de oven. Een soort gevuld brood.

Ingrediënten

1 bakje 125 ml. yoghurt
1 bakje Geraspte Parmigiano kaas
3 bakjes Bloem type '00'
1/2 bakje olijfolie
25 g. verse gist
3 eieren
Snufje zout
250 g. knakworstjes (ham, salami of spek kan ook)
250 g. kaas (Bijv. Gouda of Maasdammer,
GEEN mozarella want daar zit te veel water in.)

Bereiding
Giet de yoghurt in een kom. Maak het bakje van de yoghurt schoon en droog. Gebruik deze nu als maatbeker voor de andere ingrediënten. Voeg bij de yoghurt een bakje geraspte Parmigiano (1), 3 bakjes bloem, een half bakje olijfolie (2), het zakje gist, zout en de eieren. Mix alle ingrediënten tot een egaal beslag (3). Laat het beslag een uurtje rijzen. Snijd ondertussen de worst en kaas in kleine blokjes (4) en meng dit door het beslag (5). Vet een rond bakblik in , het liefst een met een gat in het midden zodat het echt een donut vorm krijgt. Beetje bloem in de bakvorm (6), zodat het brood straks niet blijft plakken. Giet nu het beslag in de vorm (7) en het ongeveer 25 minuten in de oven (180 graden) tot hij goudbruin ziet (8). Beste is om hem even af te laten koelen voor het aansnijden.

Ingrediënten

1. Kaas toevoegen

2. Olijfolie

3. Mixen

4. Bakvorm invetten

5. Worst en kaas snijden

6. Samenvoegen

7. Beslag in bakvorm
8. Klaar!
Buon appetito!
* Foto's gemaakt door Femke van Twuijver

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...