vrijdag 7 november 2014

Fagioli - Bruine bonen

Met dat slechte weer van afgelopen week is het tijd voor wintervoer, bruine bonen! Omdat het de hele dag schemerig is buiten, zijn de foto's wat donker geworden helaas.

Ingrediënten
200 g. droge bruine bonen
1/2 ui
1 wortel
1 stengel selderij
4 tomaatjes of twee eetlepels tomatensaus
Vegetarisch bouillonblokje
Eventueel bicarbonaat*


Bereiding
Zet de bonen de nacht voor je ze nodig hebt onderwater (1) en voeg een theelepel bicarbonaat toe (let op gaat schuimen). Als je dit spul niet hebt duurt het langer voor de bonen zacht worden, qua smaak verandert er niets. Voordat je gaat koken de bonen even afspoelen onder de kraan. Snijd dan de groenten fijn (2) even fruiten in de pan. Voeg dan de bonen toe en giet er net zoveel water bij tot ze onder staan. Dan ook de in partjes gesneden tomaten (3)en bouillonblokje toevoegen (4). Paar uurtjes laten pruttelen tot ze zacht zijn. Af en toe controleren of het water niet verdampt is, desnoods aanvullen.Voor het serveren nog een beetje van je lekkerste olijfolie erover sprenkelen. Lekker (5) met brood of pasta


Ingrediënten

1. Onder water

2. Groenten snijden

3. Tomaten

4. Laten pruttelen

5. Klaar om te grbuiken

Buon appetito!

* Bicarbonaat kun je hier gewoon in de supermarkt kopen. Het is een zuiveringszout dat ook helpt om groenten zachter te maken. Als je weet waar het in Nederland te koop is, wil je dat dan achterlaten in een berichtje? Bedankt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...