vrijdag 28 november 2014

Zabaione - Zabaglione

Zabaione

Ik weet eigenlijk niet wat de juiste spelling is van dit woord en óf er een Nederlandse term voor is. Simpel gezegd is het opgeklopte eidooier met suiker. Vaak voegt men er drank aan toe en wordt het dessert au bain marie verwarmd. Onze versie is zonder drank! Mijn man eet dit vaak voordat hij de nachtdienst in gaat, maar ook als ontbijt voor een drukke dag is het zeer geschikt. Je zult wel rekening moeten houden met je insuline omdat er bijna 30 koolhydraten inzitten! Niet zomaar tussendoor eten dus ;) .

Voedingswaarden
Koolhydraten
29,8 g.
Totaal vet
64 g.
Energie
708 kcal

Ingrediënten
2 Eidooiers
30 g. Suiker

Bereiding
Eidooiers en suiker in een kom doen (1). Mixen (2) tot er een dikke licht gele mousse ontstaat (3), een minuut of vijf denk ik. Tijdens het mixen af en toe de zijkanten van de kom (zie spetters foto 2) schoonvegen met een spatel, zodat die ook goed worden meegenomen door de haken. 

3. Klaar!
2. Mixen 
1. Ingrediënten
Buon appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...