donderdag 11 december 2014

Pizza di patate - Aardappelpizza

Dit bijgerecht is gemaakt van aardappelpuree. Het handige is, dat je heel makkelijk kunt variëren. In het midden heb ik ham gelegd, maar je kunt ook andere vleeswaren kiezen. Hetzelfde geldt voor de kaas, ideaal als je nog een stukje over hebt. Ik heb geen hoeveelheden gegeven bij de kaas en ham omdat ik denk dat je dat het best naar smaak kunt toevoegen.

Ingrediënten
Voor de puree 
600 g. Aardappelen 
Scheutje melk
Volle lepel room, mascarpone, yoghurt of boter
2 Handenvol geraspte kaas (Parmigiano)
Peper en zout naar smaak

Voor de pizza
2 Eieren
Scamorza of andere kaas
Paar plakken mortadella of ander vleeswaren
Paneermeel

Bereiding
Maak aardappelpuree zoals je gewend bent (ga dan door naar de volgende alinea). Ik maak aardappelpuree door de aardappels te schillen, in kleine stukjes te snijden en dan gaar te koken. Na het afgieten met een pureestamper maar ik er puree van. Daar meng ik melk, een lepel mascarpone en een handje geraspte Parmigiano door. Op smaak brengen met peper en zout. Even proeven en desnoods nog wat zout toevoegen. De melk en room moet je zelf beoordelen, de een houdt van een slappere puree dan de ander dus is het lastig hoeveelheden te geven. 

Mijn bakblik is 21x21 cm.. Invetten met boter en bestrooien met paneermeel. Door de puree de eieren en in kleine stukjes gesneden kaas mengen. De helft van het mengsel in het bakblik gieten, dan de vleeswaren erop leggen en afdekken met de rest van de puree. De bovenkant bestrooien met de overgebleven geraspte kaas en eventueel wat paneermeel. Ongeveer een kwartier in de oven op 160 graden.


Aardappelpizza 
Doorgesneden aardappelpizza met gekookte courgette

Buon appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...