maandag 14 juli 2014

Melanzane ripiene - Gevulde aubergines

Dit recept van gevulde aubergine heb ik van mijn schoonmoeder. Als we naar het strand gaan, geeft ze vaak zo'n halve aubergine mee tussen een broodje. Dus mocht je wat over houden, kun je het de volgende dag ook nog op brood eten.

Voedingswaarden

Koolhydraten
Hele schaal
99 g.
Bij 8 halve 
12,4 per stuk
Totaal vet
155,7 g.
19,5 per stuk
Energie
2827,2 kcal
353,4 kcal per stukIngrediënten
4 Aubergines (1200 g.)
4 Eieren
2 Bollen mozzarella
100 g. Geraspte kaas (ook lekker Gran Padano)
570 ml. Passata di pomodoro (tomatenpuree)
400 g. Rundergehakt
1 Ui
1 Teentje knoflook
3 el. olijfolie (45 ml.)

Bereiding
Snij de ui fijn en pel de knoflook. Fruit in een koekenpan een halve ui en de teen knoflook. Als je de teen heel laat, kun je hem er later weer uithalen. Giet daarna de passata erbij. Laat de saus langzaam pruttelen. Zet dan een middelgrote pan met water op het vuur. Was de aubergines onder de kraan en droog ze daarna goed af. Snijd de bovenkant eraf en snij hem daarna in de lengte door de midden. Maak met een mes een inkeping langs de randen en hol de halve aubergine daarna met een lepel uit (1). Leg het binnenste apart. De schil kun je nu koken, ongeveer zes minuten. Ze moeten zacht worden, ook krijgen ze een grauwe kleur vind ik. Ondertussen maak je de overige aubergines schoon en ga je hetzelfde te werk. 

Snij de binnenkanten van de aubergines in kleine stukjes. Fruit in een andere koekenpan de andere helft van de ui met een beetje olijfolie. Voeg daarna het gehakt toe en bak dit. Als je ziet dat het gehakt bijna gaar is, voeg dan de stukjes aubergine toe en bak dit gaar. Zet dan het gas uit en laat het mengsel iets afkoelen. Doe een beetje olijfolie in een ovenschaal en leg hierin de buitenkanten van de aubergine (2). 

Snij de mozzarella in blokjes en voeg dit samen met de geraspte kaas en vier eieren bij het gehakt mengsel. Haal de knoflook uit de tomatensaus en voeg ook de saus bij het gehakt. Nu goed alles doorroeren. 

Verdeel het mengsel over de aubergines en strooi er als laatst nog wat extra kaas over (3). Als je wat mengsel over hebt, kun je dit bewaren om een andere keer met pasta te eten.
Zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden (4).

1. Uitgeholde aubergine

2. Gekookte aubergine

3. Gevuld en klaar voor de oven

4.  Pronto!
Buon appetito!

* Foto's zijn gemaakt door Femke van Twuijver

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...