donderdag 23 oktober 2014

Orecchiete con zucchine, gamberetti e speck

Pasta met courgette, garnaaltjes en spek

Deze pasta heb ik een keer in Lecce (provincie Puglia) gegeten. Origineel wordt het gemaakt met orecchiete, dat letterlijk oortjes betekent. Je kunt het gerust met een ander soort pasta maken als je niet aan deze kunt komen. Ook de andere ingredienten kun je aanpassen naar wat voor handen is. Ik heb voor de foto ook andere schaaldieren gebruikt omdat de garnaaltjes op waren in de winkel.Ik heb de hoeveelheid ingrediënten per persoon genoteerd, dus verdubbel gerust als je gezellig met iemand anders eet.

Voedingswaarden
Koolhydraten
73,73 per persoon
Totaal vet
79,2 g. per persoon
Energie
1147,6 kcal per persoon


Ingrediënten per persoon
100 g. Orecchiete (of andere kleine pasta)
150 g. courgette
70 g. donkere spek
 100 g. verse garnaaltjes
Scheut olijfolie (45 ml.)
Zout



Bereiding
Zet een grote pan met water op om de pasta in te koken en voeg zout naar smaak toe. Snijd ondertussen de courgette in kleine reepjes en pel de garnalen (1) (vergeet het darmkanaal niet te verwijderen!). Giet wat olijfolie in een koekenpan (2) en bak hierin de spekjes (3). Voeg de courgette toe als je ziet dat de spekjes beginnen te verkleuren (4). Als de courgette bijna gaar is, kan je het afgieten met een scheut bier (5). Gooi nu de pasta in het kokende water en kook tot hij al dente (beetgaar) is. Voeg de garnalen bij de courgette en spek en laat deze even meebakken (6). Als laatst de pasta erbij (7) en smullen maar! 

Ingrediënten

1. Snijden en pellen

2. Olie in de pan

3. Spekjes

4. Courgette erbij

5. Afblussen met bier!

6. Gamba's erbij

7. Pronto!
Buon appetito!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...