woensdag 14 januari 2015

Lenticchie - Linzen

Waarschijnlijk heb je de linzen deze tijd vaak voorbij zien komen, het is namelijk een echt oud&nieuw gerecht. Met een beetje geluk brengen ze geld in het nieuwe jaar. Omdat ik dit jaar nog geen stuiver heb verdiend heb ik ze maar weer gegeten. Nee geintje, ze zijn gewoon hartstikke lekker en nog gezond ook!

Voedingswaarden 

Koolhydraten

75,1 g.
 Bij twee personen
37,5 g. per persoon
Energie
332,2 kcal
 166 kcal per persoon
Vet
5,6 g.
 2,8 g. per persoon

IngrediĆ«nten twee personen 

1/2 Ui
1 Wortel
1 Stengel bleekselderij
150 g. Linzen
1 el. Tomaat uit blik (of een ontvelde normale)
3 el. Olijfolie om in te bakken
Platte peterselie
Zout 
Eventueel pikante olijfolie

Bereiding
Snipper de ui, wortel en bleekselderij fijn. Omdat deze groenten vaak in grote hoeveelheden koop zijn, snijd ik ze direct fijn en gooi ze dan in de vriezer. Net zo handig, als je dat dus niet hebt neem dan een halve ui, wortel en een halve stengel bleekselderij. Fruit ze in een pan met olijfolie tot ze glazig zien. Voeg dan de tomaat erbij en een scheutje water. Net genoeg tot alles een beetje onder staat, zodat het lekker kan pruttelen. Laat dit prutje even 5 min. zijn gang gaan en voeg dan de linzen toe. Weer water erbij tot de linzen onder staan. Aan de kook brengen en ongeveer in een half uur gaar koken. Proef even of ze echt gaar zijn voor je het vuur uit draait want rauw zijn ze echt niet lekker. Let tijdens het garen van de linzen op dat ze niet aanbranden, voeg dan nog wat water toe. En last but not least, ROER NIET! Hussel hoogstens met de pan, als je gaat roeren wordt het een bruine brei en dat is niet smaak bevorderlijk ;). Het oog wil ook wat...

Eet de linzen bij een stuk vlees, door de pasta of met een stukje brood.

Ui, wortel en bleekselderij

Tomaat erbij

En de linzen
Buon appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...