Deze met Nutella gevulde koekjes zijn echt super lekker! De meeste Italianen eten 's morgens alleen zoete dingen en dopen hetgeen ook nog is in de melk. Cultuurshock! Ik kreeg nooit een hap door me keel bij het ontbijt, maar nu ik iets zoets eet wel. Let wel op dat je er niet te veel eet want er zitten vrij veel koolhydraten in (andere ontbijtkoekjes 7,6 per stuk). Het deeg maken is een werkje, maar de moeite zeker waard. En je verbrand op voorhand vast wat suikers ;) .
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Koolhydraten
|
Alle 40 koekjes samen
649,6
|
16,2 per
koekje
|
Totaal
vet
|
239,5
|
6 per koekje
|
Energie
|
5227 kcal
|
130,7 kcal per koekje
|
kerstversie Nutella koekjes |
Ingrediënten 40 koekjes
500 g. bloem
2 eieren
100 g. suiker
100 g. plantaardige olie (bijv. pinda)
1 zakje gist
Scheutje koffie. Je kunt ook San Marzano (likeur), sinaasappelsap of andere drank gebruiken
360 g. Nutella (1 el. per koekje)
360 g. Nutella (1 el. per koekje)
Bereiding
Doe alle ingrediënten op de Nutella na in een kom (1). Als je een keukenmachine hebt, zou ik daar het deeg mee kneden anders gewoon met je handen. Het is een stevig deeg, dus het duurt even voor je een bal hebt. Als het echt niet lukt kun je een beetje melk toevoegen om het deeg wat soepeler te maken. Daarna de bal bekleden met keukenfolie (2). Een half uurtje laten rusten op kamertemperatuur.
Verwarm de over voor op 180 graden. Rol het deeg zo plat mogelijk uit (3) . Steek met een glas (9 cm. doorsnee) rondjes uit het deeg (4). De rondjes bedek je met een goede lepel Nutella (5) waarna je ze dubbel vouwt. Er ontstaat eigenlijk een pizza calzone. Duw de randjes daarna dicht met de punten van een vork (6). Verwerk het overige deeg op dezelfde manier (7). Doe de koekjes in de over (8) na ongeveer tien minuten zijn ze goudbruin en klaar om op gegeten te worden (9).
Ingrediënten |
1. Alles in een kom |
2. Tot een bal gekneed |
3. Uitrollen |
4. Rondjes uitsteken |
5. Nutella! |
6. 'calzone' vouwen |
7. Op bakpapier leggen |
8. In de oven |
9. Pronto! |
Buon appetito!
* Foto's gemaakt door Femke van Twuijver
Geen opmerkingen:
Een reactie posten