Dit klassieke toetje mag niet ontbreken in mijn recepten. Ik heb veel versies geprobeerd, maar vind deze zonder eiwit toch wel het lekkerst!
Voedingswaarden
Koolhydraten
|
Hele schaal
449,5
g.
|
Bij 6 personen
74,9
per persoon
|
Totaal
vet
|
412,3
|
68,7
per persoon
|
Energie
|
6085,5
kcal
|
1014,3
per persoon
|
Ingrediënten
6 eidooiers
250 g. suiker
500 g. mascarpone
400 g. Savoiardi (of lange vingers)
300 ml. sterke koffie
Half kopje melk
Scheutje amaretto
Cacaopoeder ter decoratie
Bereiding
Zet de koffie (1). Scheid de eidooiers van het eiwit (2), let wel ondertussen op of de koffie klaar is. Voeg de suiker bij de dooiers (3). Klop de eidooiers met de suiker tot een romig beslag (4). Voeg daarna de mascarpone toe en zorg ervoor dat alles goed gemengd is (5). Giet de koffie en melk in een diep bord (6), de melk zorgt ervoor dat de koffie niet te heet is om met je vingers aan te raken . Ik voeg geen suiker aan de koffie toe, omdat het me anders te zoet wordt. Voeg een scheut amaretto toe (7). Doop de Savoiardi één voor één in de koffie (8) en leg ze daarna netjes in een schaal (9). Als je een laag gemaakt hebt, schenk er dan een laag mascarponecrème op (10). Maak daarna weer een straatje met Savoiardi (11). Eindig met een laag crème en smeer dat glad (12). Strooi er met behulp van een vergiet wat cacaopoeder op (13). Zet de schaal (14,15) voor een paar uur afgedekt in de koelkast. Buon appetito!
Ingrediënten |
1. Koffie zetten |
2. Eieren scheiden |
3. Suiker! |
4. Mascarpone! |
5. Mixen |
6. Melk bij de koffie |
7. Amaretto |
8. Koekjes dopen |
9. Op een rij |
10. Eerste laag |
11. Tweede laag |
12. Afsluiten met crème |
13. Cacao |
14. Pronto! |
15. Hmm che buono! Buon appetito! |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten