Dit zijn kleine gehaktballetjes die je zowel los als door de pasta kunt eten. Onderstaand recept is op Pugliese wijze, rechtstreeks uit grootmoeders kookboek.
Ingrediënten +- 40 balletjes
300 g. Rundergehakt
2 eieren
Handje broodkruim
Handje geraspte kaas (Grana Padano)
Sneetje witbrood (of het binnenste uit een kadet)
Scheutje melk
Snufje Zout
Vet om in te frituren
Bereiding
Meng ingrediënten (behalve het frituurvet) (1) door elkaar tot een stevige bal (2). Rol van het gehakt kleine éénhaps balletjes (3). Zelf heb ik geen frituurpan, dus giet frituurvet in een steelpan. Als ik er met een satéprikker in prik en er komen belletjes weet ik dat het heet genoeg is (4). Geen idee hoeveel graden het dan is. Frituur de balletjes in enkele minuten goudbruin (5) (6). Na elke sessie even een balletje openen om te zien of ze gaar zijn, het gaat wel om rauw vlees dus neem geen risico. Je kunt ze zo eten, maar het is ook lekker om er sugo (7) (tomatensaus) bij te serveren . Dit geheel kun je ook heerlijk door de spaghetti doen (8).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten