Voedingswaarden saus
Koolhydraten
|
48,4 g.
|
Totaal vet
|
5,1 g.
|
Energie
|
338 kcal
|
Voedingswaarde saus + pasta
Koolhydraten
|
24,2 + 67= 91,2 g.
|
Totaal vet
|
1,3 + 3 = 4,3 g.
|
Energie (1/2 saus + pasta)
|
169 + 359 = 528 kcal
|
Ingrediënten
100 g. Pasta per persoon
1 Aubergine
1 Teen knoflook
580 ml. Passata (pure tomatensaus)
4 Blaadjes basilicum
1 el. geraspte kaas (Cacioricotta is een lekker Italiaanse)
Zout naar smaak
Bereiding
De knoflookteen schoonmaken en door de midden snijden. De aubergine wassen, afdrogen en in kleine blokjes snijden (1).
Genoeg olijfolie in een koekenpan doen en hier de knoflook even in aanzetten (2). Dan de aubergine hierin bakken tot ze glazig/ grauw beginnen te zien (3). In het begin neemt de aubergine alle olie op, voeg gerust wat meer toe als je ziet dat je te weinig in de pan hebt gedaan. Als de aubergine gaar is verliest hij de olie weer, ik hoop dat je me begrijpt maar het is moeilijk met woorden uit te leggen. Op dit moment de passata, zout en basilicum toevoegen (4). Na een minuut of tien water opzetten voor de pasta. Tegen de tijd dat de pasta gaar is, heeft je saus lang genoeg geprutteld. Pasta afgieten en door de saus roeren. Als je geen knoflookteen in je eten wil vinden deze eerst even opzoeken en verwijderen. De pasta op het bord leggen en een beetje kaas erover strooien (5).
1. Aubergine snijden |
2. Knoflook aanzetten |
3. Aubergine bakken |
4. Passata toevoegen |
5. Pronto, klaar! |
Buon appetito!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten