Dit is echt zo'n saus die ik kant-en-klaar niet te eten vind, maar zelf gemaakt wel. Opeens is de bechamelsaus heel anders van smaak. Geen dikke klodder, maar bijna een knapperig en kaas-achtig laagje. Probeer het ook en je zult het verschil zeker proeven!
Voedingswaarde
Voedingswaarde
Koolhydraten
|
56,7 g.
|
Totaal vet
|
36,3 g.
|
Energie
|
499 kcal
|
Bechamelsaus en ragù |
500 ml. Koude volle melk
50 g. Boter
50 g. Bloem
Snufje nootmuskaat
Snufje zout
Bereiding
Smelt de boter in een pan en zet dan het vuur uit. Voeg beetje bij beetje de bloem toe. Tijdens het toevoegen roeren met een garde om klontjes te voorkomen. Zet dan het vuur (laag vuurtje) weer aan en voeg al roerend de melk toe. Op smaak brengen met zout en nootmuskaat en 5 minuten laten pruttelen.
Als je de bechamelsaus eerder maakt dan dat je het nodig hebt, leg dan een stuk keukenfolie op de saus wanneer hij klaar is. Zoals ik ook bij mijn banketbakkesroom doe. Op die manier voorkom je een velletje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten