Ingrediënten Bagna Cauda
400 g. verse gezouten acciughe (of Alici)*
1 Beker olijfolie (ik denk ongeveer 250 ml.)
200 g. Boter
1 Bol knoflook
3 Walnoten
200 ml. Kookroom
*Accighe en Alici zijn synoniemen van elkaar, in het Nederland beide Ansjovis genaamd. Als je meer informatie wilt, klik dan hier. Door zoute ansjovis te gebruiken hoeft er geen zout aan het recept te worden toegevoegd.
Ingrediënten om te dippen
Rauwe wortel, paprika, venkel, tomaat,gekookte aardappel stukjes brood, grissini (soepstengels) enz.
Om een extra kerst tintje aan het geheel te geven, heb ik met koekjesvormen de groenten uitgestoken.
Bereiding
Maak de vis schoon. Omdat het lastig was met vieze handen foto's te maken, raad ik je aan hier te kijken als je hulp nodig hebt bij het schoonmaken.
Zet een pan met een dikke bodem op het gasfornuis. Doe hier de boter, olie, knoflook en walnoten in en breng aan de kook (frituur). Als het kookt voeg je de ansjovis toe en laat je het een uur pruttelen op een laag vuur. Omdat de temperatuur laag is en je blijft roeren, 'smelt' de ansjovis als het ware. Heel vaak roeren anders bakt het aan en krijg je klontjes.Na een uur de room toevoegen en nog een half uurtje laten pruttelen.
Wortel in 'bad' |
Dippen in het warme bad!
Paprika boom met dipsaus |
Bewaren in een afgesloten potje in de koelkast |
uon appetito!
* Helaas heb ik niet gewonnen met het foodblogevent, wil je weten wie er wel gewonnen heeft? Neem dan een kijkje op http://etenmaken.blogspot.nl/2014/11/salade-van-paarse-spruitjes-met.html
Geinig recept. Had er wel al van gehoord, maar wist niet wat het was.
BeantwoordenVerwijderenLeuk! Het is voor mij ook heel lang onduidelijk geweest... tot de buurvrouw me een potje kwam brengen. ;)
VerwijderenDit is zoooo lekker! Ik heb dit een keer gegeten bij Le Garage, vond het vooral lekker om brood erin te dippen, niet die harde groenten, maar ja wel gezonder natuurlijk!
BeantwoordenVerwijderen